Header IZW

Tuinhaard onder een overkapping.Tuinhaard bbq Sevilla onder overkapping

Kan de tuinhaard bijvoorbeeld ook onder een overkapping of in de veranda of serre geplaatst worden?

Ja zeker, ook dat is uiteraard mogelijk, wel dient hiervoor de schoorsteen op juiste wijze door het dak heen gevoerd te worden!

De schoorsteen moet hiervoor uiteraard geheel brandveilig als ook geheel waterdicht door het dak heen gemonteerd worden.

 

Dit kan met onze tuinhaard eigenlijk op een tweetal manieren gerealiseerd worden:

1 Middels extra verlengblokken en een loodslab afdichting.

2 Middels dubbelwandige pijp 200mm.

 

De 1e optie "met extra mee te bestellen verlengblokken" dit vergt iets meer werk en technisch inzicht.

Dit omdat er een vierkante sparing in het dak gemaakt moet worden en deze moet met een zo genaamde loodslab boven op het dak afgedicht worden.
Enige mits of maar met deze methode is dat u, "uit garantie overweging v/d haard," maximaal 3 extra verlengblokken mag toepassen.
De maximale toepassing van 3 verlengblokken is hierbij gesteld door de fabrikant, dit i.v.m. het eigengewicht v/d de afzonderlijke verlengblokken.

 

De 2e optie "met dubbelwandige pijp" is derhalve een stuk eenvoudiger, daar er met dubbelwandige pijp een verscheidenheid aan te gebruiken standaard hulpstukken is.
Met deze methode maken we eigenlijk een overgang v/h vierkante verlengblok op de tuinhaard naar een ronde pijp.
Deze overgang wordt hierbij gerealiseerd met een, "zogenaamde vloerplaat, een vierkante plaat met een ronde aansluiting naar pijp.
Deze vloerplaat wordt hiervoor tussen de schouw v/d haard en het 1e verlengblok gemonteerd om verder naar boven en door het dak heen alles met pijp uit te voeren.
De pijp kan onder het dak geheel visueel worden weggewerkt middels het maken van een U-element, u neemt hiervoor een standaard verlengblok waaruit u de achterzijde van het blok weg slijpt,
Hierdoor wordt een U-element verkregen welke u over de pijp heen kunt plaatsen zodat deze niet meer ziet.
Enige beperking van deze methode is dat deze enkel kan worden toegepast op haarden welke een vierkant verlengblok hebben.
Voor tuinhaarden met een rechthoekig verlengblok, "zoals model Xisto, Lagos en Douro," is deze methode helaas niet mogelijk!

 

Zie hieronder enkele voorbeelden van een tuinhaard onder de overkapping. ( klik op de afbeelding voor grotere weergave! )

Tuinhaard onder overkapping binnen
Tuinhaard onder overkapping binnen
tuinhaard onder overkapping buitenaanzicht
Tuinhaard onder overkapping buiten
tuinhaard onder overkapping polycarbonaat data-width=
Tuinhaard door polycarbonaat dak

 

Voor welk dak type is doorvoeren mogelijk?

Het doorvoeren van de schoorsteen van de tuinhaard is eigenlijk voor ieder type dak mogelijk.
Dit is mogelijk voor zowel vlakke daken als ook bij schuine daken.
Ook voor iedere soort of type dakbedekking, bitumen, pannen, EPDM en zelfs Polycarbonaat platen is een dak doorvoer realiseerbaar.
Middels tussenkomst van voor het specifieke daktype beschikbare hulpstukken kan een brandveilige en waterdichte doorvoer verkregen worden.

 

Voordelen van Tuinhaard onder een overkapping.

 1. Warmte en Gezelligheid:
  Het toevoegen van een tuinhaard onder een overkapping zal een warme en gezellige sfeer creëren.
  Het biedt warmte op koele avonden, waardoor je langer buiten kunt blijven en van je buitenruimte kunt genieten, zelfs buiten het zomerseizoen als het weer wat frisser is.

 2. Esthetische Waarde:
  Een tuinhaard kan een opvallend en aantrekkelijk element zijn in uw buitenruimte.
  Het kan dienen als een focuspunt en de algehele uitstraling en esthetiek van de overkapping verbeteren.
  ons assortiment is uiterst breed er zijn zowel kleine als grote haarden, tuinhaarden met klassiek rustiek karakter als ook uiterst strakke haarden met een moderne uitstraling voor ieder tuin of overkapping klassiek of modern is mooie tuinhaard beschikbaar.

 3. Functionaliteit: Naast het bieden van extra warmte, kan een tuinhaard ook worden gebruikt als BBQ voor het grillen van de meest heerlijke gerechten.
  Een tuinhaard bied tevens de mogelijkheid voor een gezellig samenzijn met familie en/of vrienden, heerlijk rond de tuinhaard kokkerellen en daarna genieten van de maaltijd om aansluitend lekker na te genieten bij een behaaglijk knapperend haardvuur.

 4. Verlenging van Seizoenen:
  Met een tuinhaard zult u het " in Nederland beperkte" buitenseizoen ook verlengen.
  Zelfs tijdens koelere avonden of in de herfst of winter kunt u comfortabel verblijven met de warmte van de tuinhaard.
  Zeker in de lente en de herfst "als er toch nog wel eens regen in de voorspelling ligt" geniet u extra van de tuinhaard onder de overkapping.

 5. Waardevermeerdering van het huis:
  Een goed ontworpen overdekte buitenruimte met een tuinhaard kan de algehele waarde van uw huis ook aanzienlijk verhogen.
  Het zal aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers van het huis, ook zij hebben natuurlijk oog voor de ontspanning en plezier welke de tuinhaard zal bieden!