Header IZW

Bereiding met de steenoven.

Zoals eerderverteld kunt u met de steenoven zowel bakken, grillen, stoven als roken.

Hieronder leggen we de verschillende bereidingsmethoden nader aan u uit!

Binnenkort zullen we ook gerechten en recepten speciaal voor de steenoven aan onze website toevoegen.


 

Bakken met steenoven

 

Bakken met de Steenoven:

 Brood in de steenoven

Het bakken met de steenoven behoeft eigenlijk weinig extra uitleg.
Zodra de oven op tempratuur is kunt u het resterende hout of as naar de zijkanten van de steenoven vegen.
De vloertegels van de steenoven kunt u eventueel met een licht vochtige doek schoonmaken, zorg ervoor dat oven minimaal afkoeld.
Vervolgens kunt u uw brood of pizza direct op de stenen vloer in de oven plaatsen en afbakken.
Het bakken op een bakplaat is ook mogelijk, maar het lekkerste resultaat wordt verkregen direct op de tegels. 

Brood bakken in de steenoven

 

Zodra het brood klaar is kunt u deze met de zogenaamde Loet of bakkerschep uit de oven halen.
Met de Loet kunt uiteraard ook Pizza's of hete ovenschalen uit de steenoven halen.
De Loet evenals andere accessoires voor de steenoven vind u terug bij accessoires zijn bij ons te verkrijgen.
De accessoires worden weergegeven bij de verschillende modellen steenovens.

 

 


Grillen met steenoven
 

Grillen met de Steenoven:

 

 

Ook het grillen van vlees of vis is mogeijk met de steenoven.
Het grillen kan met een grillspit, hiervoor is een opname in de achterwand en het deurtje van de steenoven aanwezig.
Het grillspit kunt u op voorhand al klaarmaken....., met een heerlijk kippetje zoals op de afbeelding hiernaast..., met een speenvarken...., of een heerlijk zelf gemaakte shaslick.
Ook is het mogelijk om te grillen met een grillrooster, dit betreft een speciaal rooster op voeten van ca. 8cm hoogte.

 

 

 

Het grillen met het rooster is beter van toepassing bij het grillen van vis of kleinere stukken vlees.
Uw brengt de steenoven op tempratuur door deze te stoken met hout, zodra de oven op tempratuur is kunt u het houtrestant gewoon in het midden laten liggen.
Het spit of het rooster in de steenoven plaatsen......, en grillen maar!

 

 

Zowel het Grillspit als het grillrooster kunt u  terug vinden bij de accessoires voor de steenoven. 

 


Stoven & Garen met steenoven

 

                                                                             Stoven met de Steenoven:

 
Stoofschotel met lam

In de steenoven kunt u tevens heerlijke stoofschotels maken, hiertoe heeft u enkel een ovenschaal met deksel nodig.
Indien u geen ovenschaal met deksel heeft kunt de schaal uiteraard ook afdekken met aluminiumfolie. 
De oven brengt u op de gwenste tempratuur middels het warm stoken met hout.
Om vervolgens na het bereiken van de juiste tempratuur de ovenschaal in de steenoven te plaatsen.

 

lamschotel in steenoven

 

Zoals op de foto hiernaast afgebeeld de ovenschaal plaatsen in het restant hout of houtskool om en tegen de ovenschaal aan.
Op de afbeelding hiernaast tonen we een creatie van  lamsvlees in rode wijn met koriander en knoflook.

Het volledige recept van de stoofschotel met lam zal binnenkort op onze website te vinden zijn!

 

 

 

 

                        Garen  met de steenoven.

 

De steenoven leent zich ook geweldig goed om uw gerechten in te laten garen.

Of het nu een aardappels schotel betreft, een vis of een stuk roast het kan allemaal!

Ook voor het garen van  gerechten worden binnenkort recepten weergeven.

 

 Garen van vis in de steenoven  Lamsbout met aardappel wortel en champignons uit steenoven  Heerlijke roast uit steenoven  Schotel met Vis wortels en aadappels uit steenoven 

 


Roken met steenoven

 

Roken met de Steenoven:

 

Roken in de steenoven kan op twee manieren, het zogenaamde warm of koud roken.
Beide manieren van roken zullen we u hieronder verder toelichten.
Indien u een steenoven heeft met een rookgasafvoer dient u bij het starten van het roken de klep in de afvoer te sluiten.
Voor het roken kunt u verschillende soorten hout of rookchips toepassen, iedere soort hout heeft een eigen karakter en smaakbeleving.

Warm roken:

Voor het warm roken van gerechten