header medium

Tuinhaard FAQ

Hier treft de meest gestelde vragen van klanten betreft de tuinhaard.

Mocht u een andere vraag over onze tuinhaarden bezitten dan hieronder weergegeven....., wees a.u.b. zo vrij deze aan ons te stellen.
Hiertoe kunt u telefonisch contact met ons opnemen of uw vraag per email bij ons kenbaar maken.

 


Hoe wordt de tuinhaard geleverd?

De tuinhaard wordt geleverd in voor gemonteerde elementen welke u thuis zelf eenvoudig kunt samenbouwen.
U hoeft dus zelf niet meer te metselen o.i.d., dat hebben wij al voor u gedaan!

 

Kan ik de tuinhaard zelf bouwen?

Ja zeker! Met de tuinhaard ontvangt u een stap voor stap uitleg hoe afzonderlijke elementen samen te bouwen tot de mooie tuinhaard.
Het opbouwen van de tuinhaard "middels de uitleg en tekening met daarin alle maten" is een vrij eenvoudig karwei welke voor iedereen te realiseren is.
Wij adviseren enkel hierbij," vanwege het gewicht van sommige voor gemonteerde elementen," het opbouwen wel met 2 personen te doen.

 

Kan de tuinhaard tegen een schutting geplaatst worden?

Ja hoor, de tuinhaard kan ook tegen uw stenen muur of schutting worden geplaats!
Vanwege de toegepaste materialen wordt de tuinhaard a/d buitenzijde," dus ook a/d achterzijde," slechts iets warmer dan handwarm.
Indien het een houten of kunststof schutting betreft adviseren wij om de haard tenminste 2cm vrij te houden zodat er tussen haard en schutting enige ventilatie ruimte over blijft.
Wilt u de haard toch strak tegen de houten schutting of wand plaatsen, dan adviseren wij om achter de haard een brandwerend plaatmateriaal toe te passen zoals bijv. No-brando of Fermacel plaat. 

 

Kan de schoorsteen van de tuinhaard verhoogd worden?

Ja zeker! Hiervoor zijn er zogenaamde verlengblokken beschikbaar, dit als de tuinhaard bijv. net niet boven uw schutting of muur uitkomt.
Extra verlengblokken kunt gelijktijdig met de tuinhaard mee bestellen of anderzijds nadien nog bijbestellen.
Tuinhaarden, "model Almeria of Alcantarilha," welke al een pijp als schoorsteen bezitten, hierbij kunt u de schoorsteen uiteraard ook verlengen met extra lengten pijp.

 

Kan de tuinhaard onder een overkapping?

Ja zeker, dat is mogelijk! Wel is het hierbij uiteraard erg belangrijk dat de schoorsteen op de juiste wijze," geheel brandveilig en waterdicht," wordt gerealiseerd.

Alle mogelijkheden en hoe e.a. te realiseren kunt u op deze pagina terug lezen: Tuinhaard onder overkapping

 

Hoe heet of warm wordt de tuinhaard?

De uiteindelijk verkregen tempratuur in de tuinhaard is hierbij afhankelijk van de gebruikte brandstof en bijbehorende calorische waarde.
Velen weten ook niet dat de tempratuur bij het stoken van de tuinhaard met hout veel hoger wordt dan bijvoorbeeld bij het gebruik van houtskool of briketten.
Voor het stoken met houtskool of briketten bereikt de haard veelal een maximale tempratuur van ca. 200 a 220°C, bij hout kunnen tempraturen hierbij oplopen tot zo'n 400 a 450°C.
Dit is veelal dan ook de reden dat, "soortgelijke producten als de onze, " vrij snel zullen scheuren of breken, dit daar deze haarden niet geschikt zijn "vanwege mindere kwaliteit v/d toegepaste materialen" voor het stoken met hout.
Zaak dus dat u bij aanschaf goed let of de haard wel is opgebouwd uit de juiste materialen zoals keramisch gebakken steen en speciale vuurvaste beton als de onze!

 

Mag er in jullie tuinhaard hout gestookt worden?

Ja hoor geen probleem! Al onze tuinhaarden zijn geheel vervaardigd uit kwalitatief hoogstaande en vuurvaste materialen welke volledig resistent zijn aan de hoge tempraturen welke ontstaan bij het stoken van hout!
Welke materialen hiervoor er precies in onze haarden gebruikt worden kunt u hier eens rustig terug lezen: toegepaste materialen
Wij garanderen dat onze tuinhaarden niet zullen breken, "ook aan het stoken met hout," en u enkel plezier zult ervaren met onze degelijke mooie tuinhaard!

 

Kun je barbecueën of grillen in de tuinhaard?

Ja zeker kan dat, dat maakt eigenlijk onze tuinhaard nu juist zo uniek!
Voor alle tuinhaarden is er een zogenaamde grillset beschikbaar, deze set bestaat uit de basis met daarin een aslade en een grillrooster welke in verschillende hoogten in de grillset geplaatst kan worden.
Is de buik eenmaal gevuld, dan haalt u het grillrooster eruit en kunt u in de grillset "op de nog gloeiende kooltjes" naar hartenlust een behaaglijk haardvuur stoken

 

Moet de tuinhaard behandeld of geschilderd worden?

Nee hoor, al onze tuinhaarden behoeven niet te worden behandeld met kwartscoating of te worden geschilderd.
Kwartscoating wordt veelal toegepast bij haarden waarvan het basismateriaal niet vuurvast en derhalve ook niet hitte bestendig is.
Alle tuinhaarden in ons assortiment zijn vervaardigd van geheel vuurvaste materialen waardoor behandelen met warmte werende kwartscoating niet noodzakelijk is!
Het eventueel doen schilderen v/d tuinhaard kan en mag, echter dit dient enkel uit visueel oogpunt als u de haard in een specifieke kleur naar eigen wens zou willen!
Het schilderen v/d haard kan hierbij bovendien met een normale standaard betonverf v/d bouwmarkt gedaan worden, de verf behoeft hiertoe niet speciaal hittebestendig o.i.d. te zijn.
Wel adviseren wij," van wege de gladde/dichte beton," om voor het schilderen de elementen eerst voor te behandelen met een zogenaamde primer of hechtmiddel.

 

Kan de tuinhaard buiten blijven staan?

Uiteraard kan dat!
Onze haarden zijn bovendien, "deze leveren wij in heel Europa zo ook naar de Alpen landen," geheel winterhard!

 

Moet de tuinhaard in de winter afgedekt worden?

Nee hoor! Het afdekken of gebruiken van een beschermhoes is voor behoud van de tuinhaard niet noodzakelijk.

 

Hoe de tuinhaard schoonmaken?

De wijze van en de frequentie van schoonmaken van de tuinhaard valt eigenlijk enorm mee.
Mogelijk dat u in uw tuin wellicht, "gedurende de winter en begin v/d lente," last heeft van groene aanslag, in dat geval kunt u en mag u de haard "evenals uw terras" gewoon afspuiten met een hogedruk reiniger.
Preventief zou u ervoor kunnen kiezen om de haard eventueel te behandelen met een zogenaamd impregneermiddel.
Dit betreft een vloeibaar transparant middel, "welke geen verkleuring a/h materiaal geeft," wat u in de zomer met gebruik van bijv. een plantenspuit op de haard kunt aanbrengen.
Door het impregneren v/d tuinhaard wordt voorkomen dat vocht," waardoor de groene aanslag ontstaat," maar ook vuil," denk aan vetdruppeltjes v/h grillen," niet meer in de steen zal trekken.

Qua het impregneren v/d haard hebben wij uiterst goede ervaring met het middel van het merk Seal-Guard, type 24/7 of Gold label.

 

Zit er garantie op de tuinhaard?

Ja zeker, voor alle tuinhaarden geldt een garantietermijn van 12 maanden.
De garantietermijn vangt hierbij aan vanaf de op het factuur vermeldde leverdatum.
Enige hierbij "door de fabrikant" gestelde voorwaarde is dat de haard in geheel opgebouwd moet zijn conform de meegeleverde instructie.
Ook voor alle accessoires geldt een garantietermijn van 12 maanden, hiervan is slijtage door het gebruik uiteraard uitgesloten!

 

Moet ik het montagemateriaal mee bestellen?

Nee hoor, het benodigde aan montagemateriaal is bij de tuinhaard inbegrepen. Wij dragen er zorg voor dat er voldoende montagemateriaal met de tuinhaard wordt mee geleverd.

 

Hoelang is de levertijd van een tuinhaard?

Levertijd voor haarden uit voorraad bedraagt ca. 5 werkdagen. Voor tuinhaarden welke besteld moeten worden bij onze fabriek in Portugal geldt doorgaans een levertijd van 3 tot max. 6 weken.

 

 

logo IzW
 Tuinhaard-exclusief.nl  
 Lingewei 65
 4004LK Tiel - Nederland
 telefoon +31 (0)344-612321   
 whatspp  +31 (0)6-83520173
 mail  Klik hier voor e-mail

Logo webshopkeurmerk ikzitwarm.nl

Copyright © 2004-2024 IzW - Tiel

   volg ons op Facebook
   
   Bekijk ook eens onze video's op YouTube.
   Volg ons op Pinterest.