Header IZW

De traditionele steenoven.

Op onze website treft u een groot assortiment traditionele steenovens of houtovens aan.
De steenovens zijn leverbaar in diverse maatvoeringen vanaf 80cm tot maarliefst 140cm in doorsnede..., voor iedere tuin een gepaste steenoven dus!
Alle steenovens worden geheel met de hand vervaardigd uit enkel hoogstaande materialen.
Zo worden enkel keramisch gebakken stenen, vuurvaste beton alsmede vuurvaste metselmortel toegepast. 

 

 

Pizza in steenoven

Veeal wordt er bij een steenoven  meteen gedacht aan het bakken van pizza.., uiteraard kun je heerlijke pizza's met de steenoven bereiden.., maar met de steenoven is nog veel meer mogelijk dan alleen pizza's bakken!
Vers brood bakken, het roken van een heerlijk stuk wild of vis, het bereiden van Lasagna's of het maken van een stoofschotels uit vervlogen tijden.......,

Met de steenoven behoort dit allemaal tot de mogelijkheden.

 

Meer info betreft  bereingsmogelijkheden vind u onder "bereiding met de steenoven".

 

Snel even een vluggehap bereiden is niet aan de steenoven toe bedeeld...., eerlijk gezegt hiertoe is hij eigenlijk niet bedoeld.
Het bereiden van gerechten in de steenoven behoeft iets langer tijd..., koken met de steenoven behoort immers ook een totaalbeleving te zijn.
Het uiteindelijk behaalde resultaat van het gerecht in een steenoven is dan ook niet te evenaren...., denkt u alleen al aan de lekkere lucht die vrij komt tijdens het bakken of grillen. 

Een ultieme beleving opzich....., en dan moet het eten van het gerecht nog gaan beginnen!


Hoe de Steenoven te gebruiken

 

steenoven aanmaken van het vuurDe steenoven dient gedurende 1 a 1,5 uur op de juiste tempratuur te worden gestookt met een houtvuur.
Hiertoe plaatst u het hout in het midden van de steenoven, direct op de cotto-stenen vloer van de oven.
Het beste resultaat word verkregen als u begint met kleinere stukjes om zodra dit brand grote stukken hout toe te voegen.
Voor het op tempratuur brengen van de steenoven heeft u +- 2.5 a 4 kg hout nodig, dit afhankelijk van de grote van de steenoven alsmede van de buiten tempratuur.
Gebruik bij voorkeur alleen droog hout, dit verkort het op tempratuur brengen van de steenoven aanzienlijk.

Zodra de steenoven op tempratuur is kunt u de as of het restant gloeiend hout naar de zijkant van de oven vegen, en vervolgens het gerecht in de oven plaatsen.

Door de toegepaste keramische materialen zal de steenoven de verkregen tempratuur gedurende  2 tot maximaal 3uur behouden.